Begüm Şahin
  02-01-2020 21:37:00

2020'YE GİRİŞ

31 aralık günü cafede Çiğdem, Artıbir Cem, Yasemin, Normal Cem, Kaan, Ece, Barış ve ben buluşmayı planlamıştık. Herkes akşam yemeği için evde bir şeyler yapıp getirecekti. O gün işim olmamasının rahatlığıyla sabahtan yemek yapmaya başlayıp hemencecik yılbaşı ruhuna giriş yaptım. Önce patates salatasını bitirdim, ardından börülce salatası yaptım. Börülce salatasına dünden artan hindileri de eklediğimde artık yılbaşı havasına tamamen girmiştim. Kafamda çeşitli neşeli müzikler çalıyor ve el ele tutuşup dönerek dans eden imgeler beliriyordu.

Akşam olunca cafede buluştuk. Çiğdem evden getirdiği rakı bardaklarını teker teker peçeteye sarmasıyla yine tedarikliliğini kanıtlamıştı. Artıbir Cem sürekli yemek yiyor ve sindirim sessizliği kavramını dilimize katmanın gururunu yaşıyordu. Normal Cem sokratik yöntemleri ve bulgulara dayalı bilimsel argümanlarıyla insanları alt etmekle meşgulken, Yasemin esrarengiz bir şekilde konuyu hep Nijerya Rap’ine getiriyordu. O esnada Kaan bir omzunun zatürre olup diğer omzunun sobada yanmasıyla baş etmeye çalışırken, Ece aldıkları köpeğe yeni komutlar öğretmenin peşindeydi. Bütün bunlar olurken Barış her zamanki gibi aşırı içki içip konuşmaların arasına absürd espriler sıkıştırıyordu ve ben insanların genelini cahil, ilkel ve düşük iq’lü bulma konusundaki çizgimi koruyordum. İşte böyle bir gruptuk biz.

Gece boyunca cafeye çeşitli tanıdıklar uğradı ama nedense hepsi kısa bir süre sonra bizden kaçtı. En son Dalyan’dan bazı arkadaşların da önce bir süre bizimle oturup sonra apar topar bizden kaçmasının ardından, saat de 12’ye yaklaşıyordu ki, Yasemin şu bahsettiği Nijerya Rap’ini açmaya karar verdi. Ben de “Acaba dans mı etsek?” diye bir fikir attım ortaya ve buna kimse itiraz etmeyince ani bir hareketle hep birlikte dans etmeye başladık. Gerçekten de bu kadar hızlı organize olabilen bir topluluk daha önce görülmemiştir. Yaklaşık 7 dakika boyunca çılgınca dans ederek yeni yıla girdik ve yeni yıla iyice girdiğimizden emin olmamızın ardından yorulup yemek yeme moduna geri döndük.

Yeni yılda yine yeni bir insan grubu yanımıza uğradı ve tabii ki onlar da kısa bir süre sonra bizden kaçtı. Bundan sonra ne zaman birileri bizden kaçsa, onların gidişini takiben birbirimize bakıp, ani bi hareketle 7 dakika boyunca çılgınca dans edip sonrasında hiçbir şey olmamış gibi birdenbire yerimize oturacağımıza dair bir fikre kapıldım.

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI