Jan Paçal
  Güncelleme: 28-04-2020 16:59:00   28-04-2020 16:03:00

'ZENGİN' ÇÖPLÜĞÜNDE SALGIN

 

Zengin çöplüğünde ekonominin geldiği son durumu anlatmadan önce, makale başlığında tırnak içinde olan 'Zengin' tanımını biraz açmam gerek izniniz olursa. Üçüncü kademede bulunan zenginlerden bahsedeceğim. Yani patronların hemen altında olan üst düzey ikinci sınıf zengin kölelerin altında bulunan üçüncü sınıf 'zengin' diye tabir ettiğimiz köle sınıfından... Tabi ki hepimiz biliyoruz patronlara bir şey olmaz, 'yüzde bir' dediğimiz bu kesim havada karada denizde batmazmış!

Geçtiğimiz dört günlük sokağa çıkma yasağını ve biraz daha fazla zamanı ormana kamp atarak geçirdim. İlk üç günü oldukça sıkıntılı olmakla beraber, geçirdiğim bir hafta oldukça faydalı oldu. Kuşlar, böcekler, yılanlar, fareler derken ve insanlardan uzak durmaya çalışırken, yakalandım.

Ramazan Baba elinde bir bardak çay bardağı ile geldi dikildi başıma." İç" dedi iyi gelir, "özlemişsindir çayı..." Nasıl da iyi geldi o bir bardak çay. Üç gündür donmamak için akla karayı seçerken ilaç oldu ilaç.

Ramazan Baba 3 yıldır, ormanda yaptığı iki metrekarelik kulübesinde köpekleri ile yaşıyor. Bende ki şans ise onun çok iyi izole ettiği barınağının 20 metre yanına çadır atmak oldu. Muhabbetimiz ilerledikçe içimde derin bir saygı oluşturdu bu insan. Elektrik olmadan yaşayan bu azimli insan, suyu her gün iki kilometre mesafeden taşıyor. Geçiminin ise hurda toplayıp sağlıyor.  Komşusu aç iken gerine gerine yatanların aksine, O dört köpeği ve sayısız fareyi besliyor. Eee üstüne birde ben eklendim, yiyecek stokunu çok hesapsız aldığım için aç kalacaktım yasak bitene kadar.

Muhabbet giderek koyulaşırken sıra çöplük ekonomisine geldi. Zenginlerin çöplüğünü her gün dolaşan, atılan hurdaları ve beslediği hayvanlar için yiyecekleri toplayan bu insan aynen şu ifade ile anlattı durumu;

" Durum hiç iyi değil. Önceden zengin mahallerinden çıkan hurda çok fazla idi. Bir torbada 5 cep telefonu bulduğum bile oldu. Yiyecek ise gına idi.  Tüm tavuklar, buzu çözülmemiş kilolarca et bulurdum. Köpekleri bayram eder bende aylık masrafımı çıkartırdım. Şimdi ise durum çok vahim, hurdaları boş verin, yiyecek neredeyse yok. Hatta dişlenmiş iyice sıyrılmış kemikler buluyorum. Yani korona vakası onları da fena vurmuş anlaşılan. Durum bu zenginler kemik kemirmeye başladı. Düzelir mi durumlar bilmem ama düzelmez ise mahvolduk..."

İşte ekonominin en altında gelen haberler böyle.

 

 

 

 




 

 

 

 

  YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
BÄ°ZÄ° TAKÄ°P EDÄ°N
YUKARI