Lale Talayman
  28-03-2020 18:45:00

ORTAK DUYGU 'TAHAMMÜLSÜZLÜK'

Bu gönüllü karantina günlerinde görüyorum ki, yaşanan bu gergin süreç sinirleri oldukça yıpratmış ve evde iç içe olma durumu eşler arasında sorunlar yaratmaya başlamış. Ortak duygu “Tahammülsüzlük”

Görmezden gelinen her şey şimdi göze batıyor. Üzeri örtülen her şey ayyuka çıkıyor. Konu “Ben bu adamla ya da bu kadınla nasıl evlenmişim?”e kadar gidiyor.

Hemen şunu söyleyeyim “Eşimizi biz seçmiyoruz”

Bizim bilinçdışı zihnimiz partnerlerimizi seçiyor!!!

Hepimizin bilinçdışında atalardan getirdiği, ebeveynlerden üstlendiği, kendimizin deneyimlediği bir çok programı var. Sizin bilinçdışınızın karşı tarafın programıyla bağlantı kurması sadece bir iki saniye sürüyor. Bir kişi sizin programınıza ne kadar karşılık gelirse, o kişiye o kadar çekilirsiniz. Bilinçdışımız sürekli kaydediyor. Ebeveynlerimizle olan ilişkimiz ve onların birbiriyle kurduğu ilişki biçimi bilinçdışımızda kayıtlı ve ilerde kuracağımız ilişkilerde belirleyici rol oynuyor...

Diğer önemli bir etken ise, Kendimizle kurduğumuz ilişki. Her kişi sevilme, değer görme, saygı duyulma ve güvenme ihtiyacı hissediyor ama kişinin çocukluğundan gelen bir sevgisizlik ve değersizlik duyguları varsa, kişi ilişkilerinde yukarıda saydıklarımı değil bu duyguları deneyimliyor.

Şunu kabul etmeliyiz ki, kadın beyni ile erkek beyni birbirinden farklı çalışıyor.

Bu farklılıklar çok bilinmediği için de ilişkilerde zorlanıyoruz.

Beni Eşler arasındaki problemlerde en sık karşılaştığım “güvensizlik”oluyor. Özellikle kadınların yoğun olarak hissettiği bir duygu bu.

Güven, kişinin ilişkisine inancının tam olmasıdır ve ilişkide karşılıklı hissedilmesi gereken bir duygudur. Güven duygusu çiftlerin birbirine verdiği değerle çok ilintilidir. Kişinin hata yaptığında özür dilemesi ve yaptığı hatayı kabul etmesi ilişkideki güven duygusunu destekler.

Tabii ki her ilişki kendine özgüdür ve kendi dinamikleri içinde değerlendirilmelidir.

Osho ne diyor? “İlk özür dileyen en cesurdur, ilk affeden en güçlü ve ilk unutan en mutlu ;))

Ben de şunu diyorum ki;

Hepimizin kendimizle ilgilenmesi için bir fırsat olan bu evde kalma günlerinde içimize dönelim.

Ebeveynlerimizle olan ilişki dinamiklerimizi gözden geçirelim. (Devamı yorumlarda)

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI