Lale Talayman
  05-01-2020 15:02:00

ÖLÜME BEŞ KALA BULİMİA’YI BİTİRDİ

Bulimia’da yemek yemeyi durduramazsınız ve sürekli kusarsınız.

On üç yaşından beri bulimia ile yaşıyordu. Sınırsızca yemek yiyip, kusuyordu. Şu anda otuz yaşında. Onun hikayesini dinlediğimde beyninin neden bu hastalığı programladığını ona anlattım. Onun izniyle sizinle de paylaşıyorum.

Bu danışanım doğduğunda annesi rahatsızlanıyor ve ilk dört-beş ay onunla ilgilenemiyor. İşte ilk aylarda terkedilmişlik hissini deneyimliyor. !

13 yaşında bir bakıcı abla tutuluyor ve aslında bir çocuğa emanet ediliyor. Bütün bakımıyla o kız ilgileniyor. Annesi rahatsızlığı elverdiğince danışanımı emziriyor ama yoğun bir baş dönmesi yaşadığından yerinden kıpırdayamıyor, muhtemelen emziremediği zamanlar da oluyor. Bilinçaltı için Anne demek anne sütünden dolayı sembolik olarak „besin“ demektir. Dolayısıyla anne sevgisinin ve ilgisinin eksik olması onun beyninde açlıktan ölme korkusunu yaratıyor.Dominant bir yapısı olan anne kızını sürekli eleştiriyor ve yiyecekleri kızından saklıyor. Bir eksiklik çatışması daha !!

Annenin karşısında güçlü olabilmek için beyninin bulduğu çözüm onu büyütmek oluyor. Kilolu bir çocukluk dönemi geçiriyor..Sonra sindiremediği olaylar yaşamaya başlıyor.. Bale öğretmeni kilosunu herkesin önünde tartıyor ve bu onun için son derece aşağılayıcı bir durum. Okulda arkadaşları onun kilosuyla sürekli dalga geçiyorlar ve ona hakaretlerde bulunuyorlar. Tabi ki bunların hiçbirini sindiremiyor. Böylelikle Bulimia için gerekli olan iki çatışma oluşmuş oluyor. Bulimia’da sürekli yemek yeme ihtiyacı; açlıktan ölme korkusu ve hayatta kalmak için gerekli besinlerin eksikliğiyle baş gösterir. Kusma ihtiyacı ise sindirilemeyen olaylar yüzünden ortaya çıkar. Bulimiası olan kişiler terkedilmişlik duygusunu da hissederler.

Sonuç olarak ; on üç yaşından beri yemeden duramıyor ve sonra da kusuyordu.

Peki 17 yıldır süren ve hiçbir tedaviye cevap vermeyen bu hastalık nasıl oluyor da bir iki saatlik süren bir hipnoterapiden sonra mucizevi bir şekilde ortadan kalkıyor. Aşırı yemek yeme isteği ve kusma arzusu nasıl bitiyor?

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI