gaziantep escort
Metin Gülbay
  Güncelleme: 01-05-2022 10:04:00   07-10-2021 18:14:00

MİLLENİCOM İLE BAŞIM DERTTE

Türkiye'deki en büyük yabancı yatırım unvanını elinde tuttuğu söylenen Azeri SOCAR şirketinin bir kuruluşu olan Millenicom internet sağlayıcı şirketten hizmet almak için temmuz ayın sonlarında başvuruda bulundum. Bulunmaz olaydım.

Benden sözleşmeyi imzalayıp kargo yoluyla kendilerine göndermemi istediler. Çünkü ben Kaş'ta yaşıyorum onların merkezi İstanbul'da. İstediklerini gönderdim. Eski bağlantımı kestiler, kendi bağlantılarını sağlayacaklar sözüm ona. Ama kimse aramıyor, ben aradım zorunlu olarak. Karşıma çıkan görevliye "internetimi kestiniz bağlantıyı sağlayın sari, internetsiz kaldım" dedim. Yarım saate yakın uğraştı, bağlantı sağlayamadı. Onlar bu işleme aktivasyon diyor. "Yarın sizi arayacak teknik ekipten arkadaşlarımız" dediler.

Ertesi gün bekliyorum arayan soran yok, yine ben aradım, karşıma çıkan görevliyle yeniden uğraştık bir yarım saat kadar daha. Yine aktivasyon sağlayamadılar. Bir sonraki gün aranacağımı söyleyip telefonu kapattılar. Ertesi gün kimse aramadı. Daha ertesi gün de aramadı, sonraki günler de aramadı. Bu arada ben internetsiz kaldım. Beni abonelikten çıkardılar herhalde diye düşündüm çünkü bağlantı sağlayamamışlardı ve onlar da ümidi kesmişlerdi demek ki.

Ağustos ayı geçti, 9 Eylül günü bir baktım bir fatura, Millenicom'dan, ödememi istiyorlardı. Hemen kendilerini aradım, bana hizmet vermiyorsunuz ki neyin faturası bu dedim. "31 Temmuzdan 31 Ağustos'a kadarki hizmetin faturası" dediler. "Ama bağlantı sağlayamadınız ki, sizden hizmet alamadım, benim internetim bağlantımı aktive edemediniz" dedim. Yine de bunu ödemek zorundasınız dediler.

Vermedikleri hizmet için fatura kesip bir nevi haraç istiyorlardı. "Sizden bir saniye bile hizmet almış mıyım sistemlerinizi kontrol edin dedim", yanıt vermediler. Çünkü böyle bir hizmet sistemlerinde de görünmüyordu. Şikayet dosyası oluşturalım dedi Mahmut adlı telefona bakan görevli arkadaş. Yarım saat uğraştı ve bir dosya oluşturdu. "Aslında sizin aktivasyonunuz sağlanmış görünüyor" dedi. "Aktivasyon sağlamadığı halde kim sağladım dediyse onun hakkında da şikayette bulunmak istiyorum" dedim, ayrıca onun hakkında da şikayet dosyası oluşturdu. Sizi 48 saat içinde ararlar dedi.

Üzerinden 5-6 gün geçti ne arayan var ne soran. Yine ben aradım, bu kez Şeyma adlı bir görevliyle görüştüm. "Benim şikayetim vardı beni arayacaklarını söylemişlerdi ama kimse aramadı, konu hakkında bilgi alabilir miyim" dedim. Kayıtlara baktı ancak Mahmut beyin oluşturduğu şikayet dosyasını bulamadı. Dosya buharlaşmıştı. "Yeniden şikayet dosyası oluşturalım isterseniz" dedi, yeni dosya oluşturduk. Ama yine ses çıkmadı.

Bu arada ben Cimer'e de başvurdum. Bir de şikayet var sitesine yazdım durumu. Hemen ertesi gün aradı bir görevli. Ancak söylediği şey "faturayı ödemeniz gerekiyor"dan başka bir şey değildi. Birkaç kez daha görüştük yine aynı şeyi tekrarlayıp durdular. Aktivasyon sağlayamadıkları birinden zorla para koparmaya çalışıyorlardı yani.

Bunun üzerine faturaları incelemelerini istemek için başvuruda bulundum usulüne uygun olarak. Aboneliğimin iptali için de dilekçe gönderdim. Yani bunlardan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapacağım, belki yüzlerce liraya mal olacak ama yapabileceğim hiçbir şey yok. Çünkü karşımda SOCAR var. Adından belli değil mi zaten?

Tek sitede on binlerce şikayet var, gerçek rakamı kimse bilmiyor

Şikayet var sitesinde Millenicom denilen şirket hakkında tam 26.936 tane şikayet vardı 7 ekim günü sabah saatleri itibariyle. Yani milletin başına bela olmuş durumdalar. Millenicom SOCAR'ın bir iştiraki, SOCAR da İlham Aliyev'e bağlı. Yani karşınızda kim olduğunu bilmem gerekiyormuş en baştan.

İlham Aliyevi iyi tanıyoruz

Bu kişinin hayatını Arzu Geybullayeva 2013 yılındaki bir yazısında şöyle anlatıyordu:

"İlham Aliyev 1961’de Bakü’de doğdu. 1982’de Moskova Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nden mezun olan Aliyev, eğitimine aynı üniversitede devam ederek 1990’lara kadar burada öğretim görevlisi olarak çalıştı. Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın başkan yardımcısı olmadan önce 1991- 1994 arasında Moskova ve İstanbul’da ticari faaliyetlerde bulundu. 1994’te SOCAR’da çalışmaya başlayan Aliyev, 1995 ve 2000’de yapılan parlamento seçimlerinde milletvekili oldu.

Aliyev’in 2003 yılında Başbakan seçilmesi bir tesadüf değildi. Yurtdışında tedavi gören baba Aliyev’in sağlığı aynı yıl kötüleşti. Acilen oğul Aliyev başbakan seçildi ve babası henüz hayattayken cumhurbaşkanlığı seçimlerine iki ay kala onun yerine geçti. Baba Aliyev, oğlunu iktidarın tek adayı olarak belirlemişti. Bu da bir tesadüf değil, 2003’te yapılan seçimlerde oğul Aliyev yüzde 76 oyla ‘hükümdarlık’ koltuğuna oturdu.

 İlham Aliyev’in yıllık geliri 280 bin dolar olarak görünüyor olmasına rağmen Aliyev’in malikâneleri büyüdükçe büyüyor. Sadece 14 yaşında olan oğlu, Dubai’de 9 lüks malikâneye sahip. Aliyev’in iki kızı Leyla ve Arzu ise 30 milyon dolar değerinde yine Dubai’de villalara sahip. Ayrıca Aliyev bundan birkaç ay önce Bodrum Yalıkavak’ta 13 milyon Euro değerinde bir otelin sahibi oldu. Nisan ayında Washington merkezli Araştırmacı Gazeteciler Uluslararası Komisyonu ile The Guardian gazetesi işbirliği sonucu çıkan raporlarda Aliyev’in kızları adına kayıtlı ve İngiliz Virgin Adaları’nda bulunan pek çok mal varlığına sahip oldukları ortaya çıktı.

Ailenin yurtdışında toplam serveti milyarlar değerinde. Panama ve Çek Cumhuriyetinde olan gizli şirketlerden, Dubai’deki malikânelere kadar uzanan ve daha niceleri bilinemeyen varlıkların sahibi olan bu aile, ortalama maaşın 420 dolar olduğu bir ülkenin sultanları. Aliyev, 2012’de Saraybosna ve Bükreş merkezli ‘Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi’ adlı bir sivil toplum örgütü tarafından ‘yılın en yolsuz lideri’ ödülünü kazandı. Bazı uluslararası kurumlar Aliyev ve ailesini ünlü Baba filminin Corleone ailesine benzetmekle pek de uzaktan bir atış yapmış sayılmazlar. Uluslararası Şeffaflık Örgütü raporlarına göre Azerbaycan 183 ülke arasında yolsuzluk sıralamasında 143’üncü durumda.

Tabii kendisiyle ilgili haberler bu kadar değil. Günümüze kadar da Aliyev ailesi boş durmamış.

Pandora Belgelerinede de Aliyev Ailesi var

"Pandora Belgeleri: Aliyev ailesinin Londra’daki milyonlarca sterlinlik lüks daireleri" başlığıyla Birgün gazetesinde 4 Ekim 2021 günü yayımlanan haberde 2013'teki kişisel servetine geçtiğimiz sürede yeni servetler kattığı ortaya çıktı Aliyev ailesinin.

"Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konsorsiyumu’nun ortaya çıkardığı gizli belgelere göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve ailesi Londra’da milyonlarca sterlinlik emlak sahibi. Yine Aliveyler ve dostlarının Virgin Adaları’nda 2006’dan bu yana sahip olduğu daha önce bilinmeyen 84 şirket var" spotunun altında haber şöyle verilmiş:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Alivey’in iki kızı, oğlu, iki damadı ve aileye yakın iki işadamı Londra’da 429 milyon sterlinlik emlak sahibi.

Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konsorsiyumu’nun (ICIJ)ortaya çıkardığı gizli belgelere göre, bu mülkler arasında ünlü tarihsel binalar, lüks daireler ve şirket büroları var.

Aliev’in çocukları, damatları ve yakınlarının sahip olduğu bu mülkler offshore şirketler üzerinden gizlendi.

Virgin Adaları'nda 84 şirket

Bu belgelere göre, Aliveyler ve dostlarının Virgin Adaları’nda 2006’dan bu yana sahip olduğu daha önce bilinmeyen 84 şirket var.

Aliyev’in oğlu Haydar ilk offshore şirketine daha ilkokulda okurken sahip oldu. Londra’da psikoloji okuyan kızı Arzu ise ilk şirketini aldığında 19 yaşına yeni girmişti.

Bu şirketlerin ve bu şirketler aracılığıyla Londra’da mülk alımında kullanılan paranın kaynağı hiçbir zaman açıklanmadı.

Aliyevler sorulara yanıt vermedi

Aliyev yönetimi ve Cumhurbaşkanı Alivey’ in çocukları bu iddialara yanıt vermeyi reddetti. Aliyev’in oğlu Haydar Londra’nın Maddox caddesindeki şirket binasını 11 yaşında iken satın aldı.

1994-1997 yıllarında ABD’nin Azerbaycan Büyükelçisi olan Richard Kauzlarich “Haydar Alivey yolsuzluk üzerinde çok sıkı bir kontrol sahibi idi. O İlham, eşi Mihriban ve çocuklarının bugün yaptığı gibi yolsuzluk hakkında bu kadar arsız değildi” dedi.

Ama bu durum İlham Aliyev 2003’de babasının ölümünden sonra başa geçince kısa sürede değişti. Birkaç yıl içinde daha 19 yaşında olan kızı Arzu, Londra’nın Knightsbridge semtinde 9,7 milyon dolara 3 daire alan İsviçre bankasındaki hesabın sahibi olan offshore şirketi Strahan Holding and Finance’ın sahip olmuştu.

Trident Trust şirketi Alivey ailesi ve yakınları için onlarca şirketi yönetti. Trident Trust Pandora Belgeleri’ni oluşturan belgeleri sızdıran 14 şirket arasında.

Daha sonra Arzu’nun ablası Leyla da Londra’nın dünyaca meşhur Regent caddesinde büyük bir ofis binası satın aldı. Küçük kardeşleri Haydar ise sahip olduğu binaları bin Michelin yıldızlı restorana, bin sanat galerisine ve Conde Nast şirketinin merkez bürosuna kiraladı.

2010’lardan itibaren Aliyevlerin serveti dünyada meşhur olmaya başladı.

Arzu ve Leyla Avrupa başkentlerinde lüks dairelerin yanı sıra üç Telekom şirketi, AtaHolding adlı bir inşaat ve bankacılık holdingine sahip.

Londra’da psikoloji okuyan, birkaç belgesel çeken ve halen Bakü’de bir medya şirketinin sahibi olan Arzu hakkında çok az şey biliniyor.

Ablası Leyla ise bir Rus pop şarkıcı ile evli ve birkaç yıl Moskova’da yaşadı, orada bir lüks bir kültür dergisi çıkardı. Leyla’nın bir film yapımcısı olduğu, amatörce sanatla ilgilendiği, dedesi Haydar Aliyev için yazdığı övgü şiirinin Azerbaycan ilkokul ders kitaplarına girdiği belirtiliyor.

Muhtemelen babasının halefi olacak Haydar, 2018’de babasının amcasının başında olduğu Azerbaycan Diplomatik Akademisi’nden mezun oldu.

Bu arada hatırlatayım, Google'a "İlham Aliyev ailesinin yolsuzlukları" yazınca 34 bin 100 sonuç çıkıyor.

Millenicom: Ey Türk halkı, hizmet vermem ama faturayı seve seve ödeyeceksin

Aliyev anlaşıldığı kadarıyla hesapsızca at koşturabildiği Türkiye'de Millenicom abonesi olan Türk halkını hizmet vermeden kendisine para ödemeye mahkum ediyor. Türkiye Cumhuriyeti yasaları ise bir kenarda duruyor. Bu şirket hakkındaki şikayet var sitesine yazılan on binlerce şikayetten birkaç tanesinin ekran görüntülerini sizlerle paylaşıyorum. Çünkü bunlar kamuya açık olarak sitede paylaşılmış. Durumun ne kadar vahim olduğu, geçmişte yaşadığımız bankerler rezaletinden pek farkı olmadığı görülüyor ama nedense İlham Aliyev'in SOCAR şirketinin iştiraki olan Millenicom hakkında hiçbir devlet yetkilisi sesini çıkar(a)mıyor. Çünkü o GARDAŞ, her mitingte bayrakları taşınan Azeriler iş havadan para kazanmaya gelince gardaşlığı falan unutuyor. 27 bine yakın şikayet yalnızca bir sitede var, düşünün ki gerçek mağdurların sayısı kim bilir kaça ulaşmış durumda.

NOT: Yazıyı yazdıktan sonra Millenicom'dan bir görevli arayıp aboneliğimi iptal etti. Bu arada da incelenmesini istediğim faturalarla ilgili hiçbir bilgi vermedi. Ancak 4 günlük ekim ayı faturamın da bana geleceğini müjdeledi. Çok mutlu oldum. Ne de olsa İlham beyin geçimine katkıda bulunmak her GARDAŞ'ın görevidir değil mi? Helal olsun!!!

Ben Metin Gülbay, herkese keyifli bir haftasonu dilerim.
 

 

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 29 25 1 3 64 17 78 +47
2 Fenerbahçe 29 24 1 4 76 23 76 +53
3 Trabzonspor 29 15 10 4 49 37 49 +12
4 Beşiktaş 28 14 10 4 39 32 46 +7
5 Kasımpaşa 29 12 10 7 50 51 43 -1
6 Başakşehir FK 29 12 11 6 37 33 42 +4
7 Çaykur Rizespor 29 11 12 6 33 46 39 -13
8 Antalyaspor 29 9 9 11 33 32 38 +1
9 Sivasspor 29 9 9 11 35 39 38 -4
10 Adana Demirspor 29 8 9 12 42 38 36 +4
11 Samsunspor 29 10 13 6 35 38 36 -3
12 Alanyaspor 29 8 9 12 37 42 36 -5
13 Kayserispor 29 10 10 9 36 42 36 -6
14 Konyaspor 29 7 11 11 30 41 32 -11
15 MKE Ankaragücü 29 6 11 12 34 38 30 -4
16 Hatayspor 29 6 11 12 33 40 30 -7
17 Fatih Karagümrük 29 7 14 8 33 37 29 -4
18 Gaziantep FK 28 7 14 7 31 41 28 -10
19 Pendikspor 29 6 15 8 33 61 26 -28
20 İstanbulspor 29 3 19 7 22 54 13 -32
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 26 20 5 1 61 21 61 +40
2 Göztepe 26 17 5 4 45 15 55 +30
3 Kocaelispor 26 13 7 6 39 29 45 +10
4 Sakaryaspor 26 12 6 8 39 28 44 +11
5 Bodrumspor 26 12 7 7 34 18 43 +16
6 Çorum FK 26 12 8 6 40 25 42 +15
7 Boluspor 26 12 8 6 25 27 42 -2
8 Bandırmaspor 26 11 7 8 35 21 41 +14
9 Gençlerbirliği 26 9 7 10 29 26 37 +3
10 Erzurumspor FK 26 9 7 10 25 21 34 +4
11 Keçiörengücü 26 8 11 7 24 33 31 -9
12 Ümraniyespor 25 8 11 6 28 36 30 -8
13 Manisa FK 25 6 9 10 27 27 28 0
14 Tuzlaspor 26 7 13 6 26 42 27 -16
15 Adanaspor 26 8 15 3 21 38 27 -17
16 Şanlıurfaspor 26 5 12 9 17 30 24 -13
17 Altay 26 5 18 3 12 53 15 -41
18 Giresunspor 26 2 20 4 12 49 7 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 28 20 4 4 63 24 64 +39
2 Van Spor FK 28 18 5 5 45 29 59 +16
3 Bucaspor 1928 28 16 3 9 40 17 57 +23
4 Yeni Mersin İdman Yurdu 29 15 5 9 42 22 54 +20
5 1461 Trabzon FK 28 15 6 7 52 29 52 +23
6 Ankaraspor 29 13 6 10 37 25 49 +12
7 Ankara Demirspor 28 13 12 3 34 31 42 +3
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 28 12 12 4 33 28 40 +5
9 Diyarbekir Spor 28 11 10 7 31 27 40 +4
10 Karacabey Belediye Spor 29 10 10 9 28 26 39 +2
11 Nazilli Belediyespor 29 10 12 7 35 46 34 -11
12 Hes İlaç Afyonspor 28 8 11 9 17 27 33 -10
13 Kırklarelispor 29 8 12 9 22 34 33 -12
14 Altınordu 28 7 11 10 31 28 31 +3
15 Serik Belediyespor 29 7 12 10 22 31 31 -9
16 Zonguldak Kömürspor 28 6 15 7 27 48 22 -21
17 Kırşehir Futbol SK 29 5 18 6 26 55 21 -29
18 Bursaspor 28 4 16 8 20 47 17 -27
19 Adıyaman FK 29 3 21 5 19 50 14 -31
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 21 16 1 4 43 9 52 +34
2 Aliağa Futbol A.Ş. 22 15 0 7 38 11 52 +27
3 Ayvalıkgücü Belediyespor 22 11 5 6 27 17 39 +10
4 52 Orduspor FK 22 11 6 5 28 20 38 +8
5 Edirnespor 21 10 7 4 34 20 34 +14
6 K.Çekmece Sinopspor 22 9 7 6 32 21 33 +11
7 İnegöl Kafkas GK 21 8 6 7 23 23 31 0
8 Artvin Hopaspor 21 7 7 7 26 20 28 +6
9 Mardin 1969 Spor 21 8 9 4 26 23 28 +3
10 Karabük İdmanyurdu Spor 22 8 10 4 20 31 28 -11
11 Talasgücü Belediyespor 22 8 13 1 24 36 25 -12
12 Kırıkkalegücü FK 21 5 11 5 13 26 20 -13
13 Gümüşhanespor 22 3 10 9 14 33 18 -19
14 Malatya Arguvanspor 21 2 15 4 9 33 10 -24
15 Tarsus İdman Yurdu 21 2 16 3 14 48 9 -34
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 11/03/2024 Gaziantep FK vs Beşiktaş
 15/03/2024 Fatih Karagümrük vs Konyaspor
 15/03/2024 Pendikspor vs İstanbulspor
 16/03/2024 Alanyaspor vs Kayserispor
 16/03/2024 MKE Ankaragücü vs Başakşehir FK
 16/03/2024 Adana Demirspor vs Sivasspor
 16/03/2024 Beşiktaş vs Antalyaspor
 17/03/2024 Çaykur Rizespor vs Gaziantep FK
 17/03/2024 Hatayspor vs Samsunspor
 17/03/2024 Kasımpaşa vs Galatasaray
 17/03/2024 Kasımpaşa - Galatasaray Galatasaray ligdeki son 17 maçında hiç kaybetmedi  Galatasaray yenilmez
 17/03/2024 Trabzonspor - Fenerbahçe Fenerbahçe ligdeki son 18 maçında hiç kaybetmedi  Fenerbahçe yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 11/03/2024 Manisa FK vs Ümraniyespor
 15/03/2024 Gençlerbirliği vs Kocaelispor
 16/03/2024 Bandırmaspor vs Eyüpspor
 16/03/2024 Çorum FK vs Manisa FK
 16/03/2024 Göztepe vs Keçiörengücü
 17/03/2024 Bodrum FK vs Boluspor
 17/03/2024 Erzurumspor FK vs Tuzlaspor
 17/03/2024 Giresunspor vs Şanlıurfaspor
 17/03/2024 Ümraniyespor vs Adanaspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 16/03/2024 1461 Trabzon FK vs Altınordu
 17/03/2024 Diyarbekir Spor vs Karacabey Belediye Spor
 17/03/2024 Esenler Erokspor vs Nazilli Belediyespor
 17/03/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Ankaraspor
 17/03/2024 Kırklarelispor vs Ankara Demirspor
 17/03/2024 Kırşehir Futbol SK vs Bursaspor
 17/03/2024 Serik Belediyespor vs Bucaspor 1928
 17/03/2024 Van Spor FK vs Yeni Mersin İdman Yurdu
 17/03/2024 Zonguldak Kömürspor vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 16/03/2024 K.Çekmece Sinopspor vs Kepezspor FAŞ
 16/03/2024 52 Orduspor FK vs Edirnespor
 17/03/2024 Artvin Hopaspor vs Kırıkkalegücü FK
 17/03/2024 Malatya Arguvanspor vs Aliağa Futbol A.Ş.
 17/03/2024 Mardin 1969 Spor vs Ayvalıkgücü Belediyespor
 17/03/2024 Talasgücü Belediyespor vs İnegöl Kafkas GK
 17/03/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Gümüşhanespor
 17/03/2024 Artvin Hopaspor - Kırıkkalegücü FK Kırıkkalegücü FK ligdeki son 9 maçında hiç kazanamadı  Artvin Hopaspor yenilmez
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI