Neslihan Kalaycı
  08-11-2021 21:39:00

57 YIL SÜREN BİR ÖMÜR VE BİR VATAN

Mustafa Kemal Atatürk, bir ülkeyi küllerinden yeniden yarattı. Elbette silah arkadaşları ve ona inanan halkı ile birlikte.

 “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” diyen ulu önderimiz, son nefesine kadar , vatanın her karış toprağına sahip çıktı.

İşte bizler böyle bir liderin çocuklarıyız. Türkiye Cumhuriyetini kurarken bütün dünya liderleri önünde eğildi. Çünkü din, dil, ırk ayrımı yapmadan bütün milletini eşit bir şekilde kucaklayan aynı zamanda bir başöğretmendi.

Atatürk, modern dünyanın en ileri görüşlü lideriydi... Çöküntü halinde olan bir imparatorluktan halkı ile birlikte “Özgür ve Tam Bağımsız bir Türkiye” yi  yüce dağlar gibi dimdik ayağa kaldırdı.

Kadın ve erkek ayrımı hiçbir zaman yapmadı ve her alanda kadınları da yanına aldı. Hatta 5 Aralık 1934'te Türkiye'de kadınlara seçme - seçilme hakkı verildi.

Atatürk, “Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır.” Dedi.

Atatürk’ün kurduğu bu ülke topraklarında büyüyen annem ve babam da aynı yolu izledi. Kendileri yokluktan okuyamadı ama çocuklarını kız, erkek diye ayırmadan eşit şartlarda ve koşullarda bir gelecek sağladı. Hatta babam kız çocuklarına “Erkek sırtında gerekirse taş taşır ailesine bakar, benim kızlarım okuyacak ve kendi ayakları üzerinde duracak.” Derdi ve öyle de oldu.

Bu yüzyılda bile hala bazı toplumlarda kadın ikinci sınıf bir birey. Oysa yüce liderimiz o yıllarda aynen şunları söyledi.

“Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.”

Bir ülkeyi yoktan var eden atamıza hala saygısızlık yapanları anlamakta zorlanıyorum.  Fikri hür ve vicdanı hür bir toplum için yoğunu varını ortaya koymuş bir liderin önünde ancak eğilip saygı duyulur. Bu millet atasını hiçbir zaman unutmayacak ve gelecek nesillere taşıyacak bir idareye sahip.  Çünkü bizler Gazi Mustafa Kemal’in çocuklarıyız.

Atam çizdiğin bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizlere emanet ettiğin bu yüce vatana ihanet edenleri de bu toprak üzerinde yaşayan bizler asla unutmayacak ve geçit vermeyecek.

Önünde sevgi ve saygı ile eğiliyorum ATAM…

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI