Neslihan Kalaycı
  Güncelleme: 28-04-2022 09:39:00   28-04-2022 09:38:00

DOĞA, HAK, HUKUK, ADALET YAŞASIN DİYE GEZİ!!!

Gezide çocuklarını ve yakınlarını yitiren analara,

Hukuk bir gün herkes için geçerli olacaktı. Ancak bundan bir haberdardı her dönemin güçleri. Aslında bilirler ki güç dengesi bir gün değişirdi. İnsanların yaşam haklarını ellerinden alanlar da bir gün hukuk karşısında “hak ve adalet ararlardı”

O gün yapılan tek şey ağaçlara sarılmak ve parkı korumaktı. Her milletten, ırktan, dinden bir sürü genç bir araya geldi ve direnmeye başladı. Yapılacak tek bir şey vardı ve bir o kadar basitti. Tamam gençler, park park olarak kalacak demekti.

Olayların bu kadar büyümesi gereksiz ve de yersizdi. Gençler alanlarda olurda anaları durur mu? Yavrularının yanlarına koştu. Omuz omuza çocuklarına bir şey olmasın diye sabahlara kadar bir kartal gibi kanatlarını açarak saflarda yerlerini aldı.

O gün sokak çocukları, hayvanlar bu kadar sevildiklerini ve de korunduklarını asıl o gün anladı. Bir kimsesiz yavrunun doğum günü kutlandı. Sokaklarda evsiz yaşayan insanlar ilk defa onlar gibi sokaklarda yaşayan insanlarla aynı göğün altında bir yorgana sarılmış gibi huzur içinde uyudu. Sokak kütüphaneleri kuruldu. Piyano geldi resitaller verildi. Polislere kitaplardan, hikayeler ve şiirler okundu. Sokakta aş evleri kuruldu. Aç olan herkes geldi aynı tencereye kaşık salladı. Eğitim almış, almamış her yaştan vatandaş tek bir şey için yek vücut oldu. Herkes eşitti. Tam da yıllardır insanların istedikleri gibi. Kapalısı, açığı, dindarı, olmayanı yeryüzü sofraları kurdu. Toprak anaya sarıldı. Sonuçta gideceğimiz yer toprak ananın yüreği değil miydi? Neydi bu kin, öfke ve yok edişler. Tamamlanma hep bir birlikte var olma zamanı değil miydi?

Geçen gün mahkemede yaşananlar, gerçekten kötü bir komedi gibiydi.

“Sanıkların üzerlerine atılı suçlardan mahkumiyetlerine yeter olmadığı anlaşılmış olup, sanıkların, üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmalarına yeter her türlü kuşkudan uzak, somut, kesin ve inandırıcı başkaca delil de bulunmadığından beraati..”. olacakken. Ağırlaştırılmış müebbetlere, 18 yıla varan cezalara bir savcı, hakim nasıl olurda karar verirdi…

Elbette bu komedi bitecek. Yaklaşık dört yıldır insanların ellerinden alınan yaşam hakları iade edilecek. Ancak bu kararlar, tarihe kara bir leke kazınacaktı.

Vicdan ve merhametten yoksun insanlar, bir gün hak, hukuk ve adalet sizler içinde geçerli olacak.

Umutlar tükenmez…

 

Sevgi ve Saygılarımla,

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI