Lale Talayman
  Güncelleme: 05-01-2020 15:09:00   05-01-2020 15:05:00

SİGARA VE ALKOLE HİPNOTERAPİYLE SON

Beynimizin müthiş bir değişim kapasitesi olduğunu kimse göz ardı etmesin. Ve onun yapabilecekleri konusunda bilmediğimiz henüz çok şey olduğu kesin. Hayatımızı olumsuz yönde etkileyen beynimizdeki yanlış bağlantıları değiştirmek mümkün. Bunun için çaba, kararlılık ve tabii bir de süreklilik şart.

Beyindeki ödül ve haz verici sistemler sigara ve alkol sayesinde kolayca salgılamaya alıştıkları kimyasalları salgılayamayınca kişide bu maddeleri bıraktıktan sonra yoksunluk hissi yaratabiliyor. Eğer kişi bağımlısı olduğu maddeyle ilgili yeni düşüncelerini benimsemişse ve hayatından çıkarmaya kesin kararlıysa bu yoksunluk hissini neredeyse hiç yaşamıyor.

Ancak kişi bu maddeleri hayatından çıkardığında zevkten yoksun kaldığını düşünürse ve bu maddeleri kullanmanın bağımlılık olduğunu bildiği halde , bu bağımlılık durumunu zevkin ve özgürlüğün tek sembolü olarak görürse bu düşünce şekli kişiyi bağımlılığına geri götürür.

Aslında bağımlılığın karşısında duracak yegane güç kişinin yeni düşünceleridir.

Şunun bilinmesi gerekir ki; kişinin düşünce gücüyle yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Hipnoz, düşünce gücünü aktive etmenin en etkili yollarından biridir.

Bu danışanım sigara ve alkolü hayatından çıkartmak istiyordu. Hikayesini dinlediğimde başarmaya olan ihtiyacını gördüm. Kararlı olması benim için önemliydi. Bağımlılıklarını bırakmadan önce içindeki potansiyeli keşfetmeye ihtiyacı vardı. Önce onu keşfetti.

Bir yola çıktık birlikte. Başaracağını biliyordum. Beni yanıltmadı. Önce tek seansta sigarayı bıraktı. Sırada alkol vardı. Yıllardır süregelen bağımlılıklarından ardı ardına kurtulmaya kararlıydı. Alkole yönelik terapisini yaptık. Şu anda bırakma sürecinde ve çok iyi gidiyor. Yaklaşık iki haftadır ağzına içki sürmüyor. Maç seyrederken bile ;)).

O, düşünce gücüyle neler başarabildiğini gördü ve kendisine olan inancı daha da arttı. Benim istediğim de buydu. Şimdi artık geriye bu kararlılığı sürdürmek kaldı. Bunu başaracak, ona inanıyorum. Şifa olsun.

  YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI